Implantaat-gesteunde prothese

  Zurück

Tandvervanging op implantaten – Voor uw mooiste glimlach

Zelfs zorgvuldige tandverzorging en tandheelkunde voorkomen niet altijd het verlies van tanden. Het comfortabele alternatief voor de conventionele tandvervanging heet steeds vaker: Implantaat-gedragen prothese.

Een gezonde glimlach betovert: Zowel esthetisch alsook functioneel biedt een implantaat-gedragen prothese een bio-verdraagzame, hoogwaardige verzorging die eigen tanden op het gebied van belastbaarheid nergens in onderdoet – voor comfortabel eten zonder beperkingen. Moderne implantaat-gedragen protheses moeten al lang niet meer achter een natuurlijk ideaal worden verborgen.

Wat implantaten zijn

Tand-implantaten zijn kunstmatige wortels die in het kaakbot kunnen worden gezet. Deze schroefvormige lichamen van titaan – een bio-compatibel metaal – worden zonder problemen door het weefsel geaccepteerd. Hetzelfde geldt voor implantaten van stabiele zirkonium-oxide keramiek die zonder moeite bestand zijn tegen kauwbelastingen.  In de onderkaak heeft het implantaat een genezingstijd van tussen zes en twaalf weken nodig om zich met het bot te verbinden. Ontbreekt er botweefsel, dan kan het kunstmatig of d.m.v. een bot-transplantatie worden opgebouwd.

Bij Dentaprime kan als optie een volledige narcose worden gedaan maar daar wordt in principe vanaf gezien: Implantaten kunnen onder plaatselijke verdoving worden ingezet. Afhankelijk van de situatie van de kaak kan een implantaat direct een provisorische prothese krijgen die later d.m.v. een permanente wordt vervangen die niet te onderscheiden is van de andere natuurlijke tanden.

Hierbij vervangen implantaten niet alleen ontbrekende tanden maar voorkomen ook de afbraak van het kaakbot. En fungeren als drager voor de prothetische tandvervanging, de zogenaamde supra-constructie.

Wat een implantaat-gesteunde prothese kan

Afhankelijk van de status van het gebit en comfort wens komen verschillende behandelingsscenario‘s in kwestie. Moet een afzonderlijke voortand worden vervangen of meerdere tanden met een vastzittende brug? Of moet een vaste prothese een volledig verlies van de tanden compenseren? Implantaten vormen de fundering voor vastzittende kronen – overal, of het nu in een zijtand of in het voortand-gebied is. De tanden ernaast blijven zoals ze zijn; zowel bij het inzetten van het implantaat alsook bij de opbouw van de kroon.

Ontbreken er meerdere tanden, dan dragen de implantaten de brug, ook samen met de natuurlijke tanden. Omdat deze bruggen permanent op de implantaten zijn vastgeschroefd, hoeven ze er niet uit genomen te worden voor de verzorging. Bij een extreem verminderd restgebit geeft een afneembare prothese zekerheid. Ver uit elkaar liggende implantaten worden met een brug verbonden die de nieuwe tanden vaste steun bieden.

Ook worden vaste bruggen op implantaten voor een meer natuurlijke look aangeboden. Hiervoor zet men per kaak maximaal acht statisch optimaal verdeelde implantaten erin. Zelfs bij onomkeerbaar botverlies kan nog steeds een half-vaste oplossing tot maximaal vier implantaten worden gemaakt, gekroond door een aangenaam vastzittende prothese die eruit genomen kan worden om gereinigd te worden.

Wat Dentaprime voor u kan doen

Implantaat-gedragen protheses tellen tot onze kernpunten. Ervaren implantologen en tandartsen staan in de tandheelkundekliniek Dentaprime voor u klaar, ondersteund door het meester-laboratorium van de firma onder leiding van de hoofdtandtechnicus Peter Meier. Moderne systemen van leidende fabrikanten maken een planning tot in detail mogelijk. CT-gegevens dienen als basis voor de beoordeling van de kaaksituatie / voor een virtuele plaatsing van het implantaat. Daarna ontstaat een individuele chirurgische sjabloon die een zo goed mogelijke, veilige plaatsing van de implantaten helpt realiseren.

Hoe lang blijven de implantaten zitten?

Levenslang bij een correcte mondhygiëne. Er geldt de voorwaarde dat ontstekingen en complicaties niet de verbinding van het implantaat met het kaakbot bedreigen.

Het doel van onze specialisten van Dentaprime voor reconstructieve, implantaat gedragen prothese: Een gezonde glimlach! Deze vervanging voor de tanden voelt zich als de eigen aan – en ziet dankzij individuele vorm- en kleurgeving ook zo uit. Zet er flink de tanden in – dit perfect esthetische resultaat laat u met alle tanden lachen.